Компанія Sony представила смартфон Xperia 5 V – молодшу від флагмана версію з меншою кількістю камер та дещо нижчою ціною. Про це пише Engadget.

По-перше, Xperia 5 V має сенсор Exmor T з матрицею 1/1,35 дюйма з роздільною здатністю 52 Мп. Також компанія вдосконалила ефект «боке» зі штучним інтелектом, щоб зробити знімки ближчими до стандартів камер зі змінними об’єктивами. Крім цього, Sony використала другу ультраширококутну 12 Мп камеру з фокусною відстанню 16 мм.

Примітно, що основний сенсор має набагато вищу роздільну здатність та може динамічно перемикатися між фокусними відстанями 24 мм і 48 мм (приблизно 48 мм і 96 мм в 35-міліметровому еквіваленті). Тож користувачі отримають еквівалентний 2-кратний оптичний зум (без втрат), який має робити набагато чіткіші знімки.

Також власники смартфону зможуть знімати відео у форматі 4K зі швидкістю до 120 кадрів на секунду в режимі HDR. Xperia 5 V має оптичну стабілізацію зображення та 5-осьову стабілізацію для максимальної плавності відео.

Серед інших функцій – запис у форматі HDR, відстеження руху очей, кольорові пресети Creative Look і новий додаток Video Creator, який автоматично створює фінальне відео на основі вибраних кадрів і музики. Для творців аудіозаписів є спеціальний мікрофон, який виокремлює голос користувача від інших голосів та звуків.

Xperia 5 V має 6,1-дюймовий HD+ OLED-дисплей з роздільною здатністю 2520х1080 точок. Для перегляду фільмів смартфон оснащений технологією Sony TV Bravia X1 для мобільних пристроїв, а також нещодавно розробленою акустичною системою на передній панелі.

Завдяки енергозберігаючим технологіям акумулятор ємністю 5000 мАг може працювати понад 24 години без підзарядки та зберігати 80% або більше ємності протягом трьох років.

Xperia 5 V також повинен бути надійним для ігор завдяки процесору Snapdragon 8 Gen2, частоті оновлення 120 Гц і більшій пластині для розсіювання тепла. Тут також передбачено 8 або 12 ГБ оперативної та 128 ГБ розширюваної пам’яті.

Попри невелике зниження ціни в Європі, Xperia 5 V не є дешевим. Він коштує 999 євро, а в продажу з’явиться «наприкінці вересня».