PlayStation Portal почне продаватися 15 листопада

Компанія Sony офіційно оголосила, що PlayStation Portal, портативний пристрій, призначений виключно для стримінгу ігор з PS5, буде доступний для попереднього замовлення вже сьогодні, а його запуск запланований на 15 листопада. Пристрій коштує $199 і має на меті слугувати «портативним шлюзом до ваших ігор на PS5».

PlayStation Portal оснащений 8-дюймовим LCD-екраном, який відтворює зображення з роздільною здатністю 1080p при 60 кадрах в секунду. Він також має тактильний зворотний зв’язок та загалом по суті має інтегрований в корпус ігровий контролер DualSense.

Однак PlayStation Portal має певні обмеження. Він не підтримує хмарні потокові трансляції через PlayStation Plus Premium або будь-які інші подібні сервіси. Крім того, він не має локальних додатків і функціонує виключно як контролер дистанційної трансляції по Wi-Fi для вашої консолі PS5. Пристрій підтримує дистанційне відтворення на великі відстані за умови, що ваша консоль PS5 увімкнена та працює вдома.

З огляду на особливості та обмеження, PlayStation Portal орієнтований на конкретну аудиторію власників PS5, які шукають портативний спосіб грати в ігри на своїй консолі.