Meta дозволила користувачам Facebook видаляти персональні дані, щоб не навчати на них генеративні ШІ-моделі

Користувачі Facebook тепер можуть видаляти певну особисту інформацію, яка може бути використана для навчання генеративних моделей штучного інтелекту. Про це пише CNBC.

Цього тижня компанія Meta оновила розділ ресурсів довідкового центру Facebook та додала туди форму під назвою «Права суб’єктів даних генеративного ШІ».

У такий спосіб Meta надає людям можливість отримати доступ, змінити або видалити будь-яку персональну інформацію, яка потрапляє до даних, які компанія може використовувати для навчання своїх великих мовних і пов’язаних з ними ШІ-моделей.

Щоб видалити користувацькі дані у Facebook, які використовуються для навчання генеративних моделей ШІ, треба:

  • Перейти до форми «Права суб’єктів даних генеративного ШІ» на сторінці політики конфіденційності Meta про генеративний ШІ;
  • Натиснути на посилання «Дізнатися більше та надіслати запит тут»;
  • Вибрати один із трьох варіантів, який, на думку Meta, «найкраще описує вашу проблему або заперечення».

Після вибору одного з трьох варіантів користувачі мають пройти тест на перевірку безпеки. Однак деякі з них кажуть, що не можуть завершити заповнення форми.

До слова, недавно стало відомо, що Zoom хоче навчати свої моделі штучного інтелекту, використовуючи деякі дані користувачів. Про це йдеться в оновлених умовах надання послуг компанії.