Компанія Apple готується до значних виробничих змін. Вона тестує використання 3D-принтерів, щоб виробляти сталеві корпуси для деяких майбутніх смартгодинників. Про це пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Така технологія дозволить уникнути необхідності розрізати великі металеві пластини за формою майбутньої продукції. За допомогою 3D-принтера компанія зможе створювати загальний контур виробу, близький до фактичного розміру.

Друк виконуватиметься за допомогою порошкоподібної речовини, яка проходитиме процес спікання. Завдяки теплу та тиску матеріал перейде до стану, схожого на традиційну сталь.

Такий метод скоротить час, необхідний для створення пристроїв, та допоможе навколишньому середовищу, використовуючи менше матеріалу. Підхід має також потенціал впорядкувати ланцюжок поставок Apple і започаткувати ширші зміни. Якщо все піде за планом, технологічний гігант може застосовувати такий процес для виготовлення інших продуктів.

Протягом минулих кількох місяців процес тестували на сталевих корпусах для Apple Watch Series 9. Однак немає жодних гарантій, що перші споживчі партії нових сталевих Apple Watch будуть виготовлені за оновленою технологією. Хоча тестування свідчать про серйозність намірів компанії застосовувати цей метод.

Apple також планує застосувати цей процес до своїх титанових годинників Ultra, але такий перехід не планується до 2024 року.

Нагадаємо, що Apple 12 вересня проведе презентацію iPhone 15, яка матиме назву Wonderlust («Жага чудес»). Захід відбудеться в Каліфорнії о 10:00 за тихоокеанським часом – 20:00 за Києвом. Під час заходу компанія має представити чотири моделі iPhone, Apple Watch Series 9 та нову версію Apple Watch Ultra.