WhatsApp офіційно запустив нативний додаток для macOS, який пропонує користувачам можливість брати участь у відеодзвінках з вісьмома абонентами та аудіодзвінках з 32 абонентами. Про це повідомив Марк Цукерберг на своїй сторінці у Facebook, а сам додаток можна завантажити безпосередньо з вебсайту WhatsApp. Незабаром він також буде доступний в Apple App Store.

WhatsApp вже деякий час тестував нативний клієнт для Mac. На початку цього року компанія випустила додаток у публічну бета-версію, орієнтовану на користувачів з системами на базі Apple Silicon і macOS 11 Big Sur або новішої версії. Це послідувало за аналогічним кроком, зробленим у березні, коли WhatsApp анонсував новий клієнт для Windows зі схожими функціями групових дзвінків.

WhatsApp вперше запустив свої десктопні додатки ще у 2016 році. Однак зі зміною архітектури настільних комп’ютерів компанія оновила свої клієнти. У 2021 році WhatsApp почав експериментувати з прив’язкою декількох пристроїв до одного облікового запису, що дозволило користувачам отримувати повідомлення на чотирьох пристроях, навіть якщо їхній смартфон не був підключений до інтернету.