За даними офісу шерифа округу Шелбі, мешканця Теннессі, ідентифікованого як Дарін Гарріс, затримано та звинувачено у крадіжці та несанкціонованому розповсюдженні відео з майбутньої гри Bethesda, Starfield. Він також намагався продавати несанкціоновані копії гри до її офіційного випуску. Чоловіку загрожує до 12 років в’язниці. Про це пише PlayerAuctions.

Гарріса було затримано 24 серпня 2023 р. за звинуваченням у тяжкому злочині, пов’язаному з крадіжкою майна та легкому проступку, пов’язаному зі зберіганням контрольованих речовин.

Поліціанти провели обшук у помешканні Харріса, де виявили шість копій Starfield, одна з яких була запечатана в пакеті FedEx (який він використовував для відправки проданих копій). Крім того, представники влади знайшли три пістолети та марихуану. Гарріс нібито повідомив поліції, що він не крав ігри, а купив їх в іншої особи.

Даріна Гарріса заарештували після того, як обліковий запис YouTube DHavenShadow, який, як визнали шерифи округу, належить чоловіку, транслював 40 хвилин ігрового процесу Starfield, знятих на мобільний телефон. Відео отримало 1 мільйон переглядів, перш ніж було видалено.

Гарріса легко впізнати за зовнішнім виглядом та його GamerTag, який був присутній у відео (геній, він просто геній). Хлопець встиг розмістити декілька копій Starfield на онлайн-майданчику Mercari, де він оцінив їх у $200-650.

Зараз пірату-невдасі загрожує від 2 до 12 років ув’язнення та штраф у розмірі до $5 000. І це якщо злочин не буде перекваліфіковано у більш тяжкий.

Нагадаємо, Starfield виходить на Windows ПК та Xbox Series S|X вже 6 вересня 2023 р. Власники Premium Edition зможуть почати грати вже 1 вересня. Щоб отримати доступ до гри на 5 днів раніше, власники Xbox/Game Pass можуть придбати Starfield Premium Edition Upgrade (895 грн). Попереднє завантаження Starfield вже доступне на Xbox та Windows.