Fairphone 5 – екологічний, ремонтопридатний, а тепер ще й сучасніший смартфон

Голландська компанія Fairphone представила смартфон Fairphone 5, який не лише продовжує прихильність бренду до екологічності та ремонтопридатності, але й пропонує сучасніші характеристики, повідомляє The Verge.

Fairphone 5 оснащений OLED-дисплеєм з діагоналлю 6,46 дюйма, частотою оновлення 90 Гц і роздільною здатністю 2770х1224 пікселів. Він оснащений двома 50-мегапіксельними основними камерами та 50-мегапіксельною селфі-камерою, розміщеною у вирізі екрана. Пристрій підтримує швидку зарядку потужністю 30 Вт і має акумулятор ємністю 4200 мА⋅год, який розрахований на 1000 циклів заряджання.

Пристрій працює на чипсеті Qualcomm QCM6490, еквівалентному Snapdragon 778G середнього класу, і оснащений 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованої пам’яті з можливістю розширення. Він також має клас захисту від пилу та води IP55, що є незначним покращенням у порівнянні з попередником, який мав клас захисту IP54.

Fairphone збільшила кількість ремонтних модулів у смартфоні до 10, що дозволяє користувачам замінювати окремі компоненти, такі як задні камери або слоти для SIM і SD-карт. Компанія обіцяє щонайменше п’ять великих оновлень Android і вісім років патчів для системи безпеки, прагнучи зробити апарат придатним для використання щонайменше до 2031 року, а в перспективі — до 2033 року.

Fairphone 5 виробляється з використанням понад десятка матеріалів з екологічно чистих джерел, включаючи перероблений алюміній, олово, нікель і пластик. Fairphone співпрацює з такими організаціями, як «Альянс за відповідальне видобування корисних копалин», щоб покращити етичність матеріалів. Ціна смартфона становить 699 євро в єврозоні та 619 фунтів стерлінгів у Великій Британії, а доставка до Європи розпочнеться 14 вересня. Однак, на цей час немає планів щодо релізу в США.