Згідно зі звітом дослідницької компанії Omdia, iPhone 14 Pro Max від Apple став найбільш продаваним смартфоном у першому півріччі 2023 року, його продажі склали 26,5 мільйона одиниць. За ним слідує iPhone 14 Pro, продажі якого досягли 21 мільйон одиниць, повідомляє CNBC.

Окрім того, компанія Apple загалом домінує в першій четвірці найбільш продаваних моделей: iPhone 14 та iPhone 13 продано 16,5 мільйона та 15,5 мільйона одиниць відповідно.

Минулого року iPhone 13 був найбільш продаваним смартфоном, що свідчить про те, що споживачі схиляються до флагманських пристроїв, але початкового рівня. Цього року, однак, лідерство захопив iPhone 14 Pro Max, найдорожча пропозиція Apple. Це свідчить про зростаючу тенденцію серед споживачів віддавати перевагу моделям вищого класу, попри загальну стагнацію у сфері інновацій для смартфонів.

Galaxy A14 і Galaxy S23 Ultra від Samsung посіли п’яте і шосте місця в рейтингу найбільш продаваних смартфонів – 12,4 мільйона і 9,6 мільйона одиниць відповідно. Цікаво, що жоден пристрій від китайських виробників не потрапив до топ-10, оскільки поставки китайських смартфонів зазнали двозначного скорочення з 2022 року через спад на ринку смартфонів середнього та низького класу.

Оскільки Apple готується до запуску нового iPhone 15 цієї осені, Omdia прогнозує, що загальний обсяг поставок iPhone може залишитися на тому ж рівні або дещо зменшитися. Однак очікується, що моделі Pro і Pro Max продовжать зростати завдяки високому попиту на преміум-моделі. Очікується, що світові поставки смартфонів скоротяться на 6% у річному обчисленні, що стане найгіршим показником за останнє десятиліття.