Google Meet хоче перевернути уявлення користувачів про віртуальні зустрічі завдяки новим функціям на основі штучного інтелекту, про них було оголошено на конференції Google Cloud Next, повідомляє The Verge.

Одним з найбільш значущих доповнень Meet є Duet AI, який може робити нотатки в режимі реального часу під час зустрічі. Якщо натиснути на кнопку «робити нотатки для мене», додаток згенерує підсумок і перелічить пункти дій у міру того, як просувається зустріч. Якщо ви приєдналися до наради із запізненням, Google надасть вам підсумок зустрічі, щоб допомогти наздогнати її. Ви також можете приватно спілкуватися з чат-ботом Google під час наради, щоб уточнити будь-які пропущені деталі. Після завершення зустрічі ви можете зберегти підсумок у Документах Google, який може містити відеозаписи найважливіших моментів.

Функція Duet AI має на меті усунути потребу в спеціальних нотатниках, щоб учасникам було легше наздоганяти один одного під час і після зустрічей. Це відповідає аналогічним функціям підбиття підсумків нарад на основі ШІ від Microsoft та Zoom. Однак ефективність цих нотаток ще належить з’ясувати, оскільки штучний інтелект схильний до помилок. Очікується, що функція ведення нотаток буде доступна в Google Workspace Labs у найближчі місяці.

Штучний інтелект Duet AI в Google Meet зможе проводити зустрічі замість вас

Ще одна інноваційна функція дозволяє Duet AI «відвідувати» зустрічі від вашого імені. Якщо натиснути кнопку «Відвідай за мене» у запрошенні на зустріч, Google автоматично згенерує тези доповіді, які будуть видимими для інших учасників. Ця функція може бути особливо корисною, якщо у вас накладаються зустрічі або ви змушені раптово її покинути. Однак є побоювання, що люди можуть зловживати цією функцією, щоб уникнути робочих зустрічей. Запуск цієї функції запланований на наступний рік.