Мобільна «Асасин» Assassin’s Creed: Jade втратила слово “Codename” у назві й активно готується до старту відкритої бета-версії. На Gamescon 2023 розробники показали трохи геймплею гри.

Нагадаємо, Assassin’s Creed: Jade – це мобільна Free-to-Play гра, яку розробляє та видає китайська Level Infinite (частина Tencent) у співпраці з Ubisoft. Події гри відбуваються у Древньому Китаї у 215 до н. е., у рік, коли почалось створення Теракотової армії імператора об’єднаного Китаю Цінь Ши-хуанді.

Це перша після Assassin’s Creed Chronicles: China (2015) гра серії, події якої відбуваються у Китаї, але AC Chronicles: China була спін-офом основної серії та action/платформером (насправді непогана гра, як і уся Chronicles).

Судячи з трейлера, нас чекає практично той самий геймплей, як і у більшості великих ігор серії Assassin’s Creed, та й графіка тут рівня Assassin’s Creed Syndicate (2015), тобто не така вже й погана, особливо як для мобільного проєкту. Загалом єдине питання – наскільки агресивною буде монетизація. Враховуючи, що гра спрямована у першу чергу на китайський ринок, боїмося, що дуже агресивна.