Клієнти OpenAI отримали змогу додавати власні дані для налаштування у версії GPT-3.5 Turbo. Це дасть змогу забезпечити специфічні поведінкові моделі, повідомляє TechCrunch.

За інформацією OpenAI, додатково налаштована GPT-3.5 зможе відповідати та навіть перевершувати базові можливості GPT-4 в певних завданнях.

«Із моменту випуску GPT-3.5 Turbo розробники і компанії просили надати їм можливість налаштовувати модель для створення унікального і диференційованого досвіду для своїх користувачів, – заявили в OpenAI. – Це оновлення дає розробникам можливість налаштовувати моделі, які працюють краще для їхніх сценаріїв використання, і запускати ці кастомні моделі в масштабі».

Індивідуальне налаштування дозволить моделі краще виконувати певні інструкції, приміром, завжди відповідати певною мовою або зберігати характерний стиль. Крім того, такі налаштування дозволяють клієнтам OpenAI скорочувати текстові підказки, щоб прискорити виклики API і зменшити витрати.

«Перші тестувальники зменшили розмір підказок на 90% шляхом точного налаштування інструкцій у самій моделі», – стверджує OpenAI.

До слова, OpenAI з 20 липня припинила роботу інструмента, який мав відрізняти написане людиною від штучного інтелекту. Таке рішення ухвалено через низький рівень точності класифікатора.