Компанія Atari збирається відродити свою культову консоль, випустивши Atari 2600 Plus, реліз якої заплановано на 17 листопада за ціною $129,99. Нова консоль – це зменшена до 80% версія оригінальної Atari 2600, оснащена портами HDMI та USB-C для підключення до сучасних пристроїв. Особливістю цієї консолі є сумісність з ігровими картриджами для Atari 2600 та 7800. Вона також підтримує оригінальні джойстики та педл-контролери, забезпечуючи автентичний ігровий досвід.

Atari 2600 Plus зберегла значну частину естетики оригінальної консолі, включно з культовою дерев’яною панеллю з логотипом Atari, що підсвічується. Вона має чотири перемикачі, що оточують гніздо для картриджів, яке було дещо збільшене, щоб легше їх вставляти.

Консоль працює на базі Rockchip 3128 SoC, малопотужного 4-ядерного процесора, який існує вже кілька років, але більш ніж здатний запускати класичні ігри Atari. Консоль постачається з ігровим картриджем 10 в 1, що дозволяє гравцям одразу розпочати грати.

Atari 2600 Plus – ще одна спроба відродити класичну ігрову консоль

Це не перша спроба Atari зіграти на ностальгії. У 2021 році компанія випустила Atari VCS – комбінацію консолі та ТВ-приставки за ціною, подібною до Xbox Series S. Однак Atari 2600 Plus з її конкурентною ціною та широкою сумісністю зі старими ігровими картриджами Atari має більше шансів завоювати ринок.