Нова «геніальна» ідея Ілона Маска про видалення в X (краще відомого як Twitter) функції блокування користувачів, яку він оголосив нещодавно, може привести до видалення застосунку з App Store та PlayStore. Про це пише NDTV.

Нагадаємо, Маск оголосив про це можливе нововведення у твіті (іксі?).

Але проблема полягає у тому, що відсутність можливості поскаржитися та блокувати користувача прямо порушує правила як Apple App Store, так і Google PlayStore.

Правила Apple App Store вимагають, що у разі наявності генерованого користувачами контенту (UGC), а твіти – це і є саме такий контент, додатки повинні містити «можливість блокувати користувачів», а також мати «метод фільтрації небажаних матеріалів в додатку» та «механізм для повідомлення про образливий вміст та своєчасної відповіді на проблеми».

Майже таки самі вимоги є і в Google PlayStore: додатки з генерованим користувачами контентом повинні забезпечувати «внутрішню систему для повідомлення про небажаний користувацький контент та користувачів» і вживати «дій проти цього користувацького контенту та/або користувача, якщо це необхідно». PlayStore також вимагає, щоб додатки, що містять UGC, забезпечували «внутрішню систему для блокування UGC і користувачів».

Тож схоже? цього разу Маск знову забрехався, і скасовування блокування все ж таки не буде, тому що видалення з найбільших мобільних платформ – це смертний вирок X.

До речі, у X вже є проблеми з кількістю нових завантажень додатка. Застосунок, який колись не виходив з Топ-10, зараз лише №51 в App Store, та №66 в Play Store. Чому? Все просто: бренд X дуже програє бренду Twitter. Крім того, багато користувачів навмисно не оновлюють Twitter, щоб залишити іконку-пташку і звичний вигляд застосунку.