Співзасновник Adobe Джон Варнок помер у суботу 19 серпня 2023 р. у віці 82 років, йдеться у заяві компанії, яку цитує Reuters. Причина його смерті не розголошується.

«Це сумний день для спільноти Adobe та індустрії, для якої він був джерелом натхнення протягом десятиліть», – сказав генеральний директор Adobe Шантану Нараєн в електронному листі, надісланому співробітникам.

Джон Варнок разом із Чарльзом Ґешке заснував Adobe у 1982 році у гаражі Варнока.

Ще у 1976 році, під час роботи в компанії Evans & Sutherland, що займалася комп’ютерною графікою, у Джона Варнока з’явилася ідея створення мови програмування PostScript. З 1978 року Варнок працював разом з Ґешке в легендарній Xerox’s Palo Alto Research Center (Xerox PARC), у якої Стів Джобс поцупив ідею сучасного UI операційних систем. Через розбіжність поглядів щодо подальшого розвитку технології з керівництвом Xerox, Варнок разом з Ґешке та Путманом покидають Xerox, щоб в 1982 році заснувати Adobe. У новій компанії вони розробили технологію PostScript, яка викликала справжню революцію у видавничій галузі 1980-х років. У 1991 р. Варнок розпочав роботу над системою Camelot, що згодом стала відомим усім файловим форматом Portable Document Format.

У 2000 році Джон Варнок пішов на пенсію з посади генерального директора. До 2017 р. вони разом з Чарлзом Ґешке обіймали посаду голови правління Adobe. Чарлз Ґешке помер у квітні 2021 р. у віці 81 року.