Компанія Western Digital (WD) зіткнулася з судовим позовом щодо своїх твердотілих накопичувачів (SSD) SanDisk Extreme. Про це повідомляє Ars Technica із посиланням на The Register.

Відповідний позов до федерального суду в Сан-Хосе в штаті Каліфорнія подав Натан Крум. Він купив Amazon накопичувач Extreme Pro місткістю 2 ТБ за $180, однак той зрештою виявився непридатним до використання.

«… накопичувач вийшов із ладу та/або Позивач більше не може довіряти використанню накопичувача, а отже, він для нього нічого не вартий. Однак він не може повернути його для повного відшкодування, і витратив гроші на відновлення втрачених даних та/або на заміну», – йдеться в документі.

Позов вимагають визнати колективним від імені людей, які купили SSD SanDisk Extreme Pro, SanDisk Extreme або Western Digital My Passport місткістю 500 ГБ, 1 ТБ, 2 ТБ або 4 ТБ, що були розроблені, виготовлені та продані із січня 2023 року.

Також у позові сказано, що WD «брала участь у схемі введення споживачів в оману» щодо SSD Extreme і My Passport. Крім цього, обидві серії накопичувачів мають дефекти навіть після оновлення прошивки. Тож позивач вимагає компенсації, включаючи відшкодування збитків і судових витрат.

Як відомо, серії портативних SSD SanDisk Digital Extreme V2 та Extreme Pro V2 часто рекомендують для покупки, як надійні пристрої. Але багато власників цих накопичувачів заявляли про проблеми із втратою даних та помилкою читання й запису на диски. Після численних скарг у травні WD випустила оновлення прошивки.