До Дня Незалежності України Укрпошта випустить нову поштову марку «Україна-мати». Тираж випуску складе 600 тис. марок. Про це повідомляє пресслужба поштового оператора.

В межах випуску передбачено також конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художні листівки. Колекція мерчу Укрпошти поповниться й магнітом «Україна-мати». Автор поштового випуску – Зінаїда Кубар. Скульптор монумента – Василь Бородай.

З 18 серпня у поштовому маркеті відкривається передзамовлення на набір. Відправлення розпочнеться з 24 серпня, щойно буде введено нову поштову марку в обіг.

«Встановлення українського тризуба та ймовірне перейменування на «Україна-мати» – крок до переосмислення історії. Укрпошта, як і зазвичай, не залишається осторонь та миттєво реагує на події сьогодення. Поштовий випуск «Україна-мати» візуалізує оновлений образ монументальної скульптури та демонструє, що концептуалізація триває», – заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як відомо, впродовж липня 2022 року було проведено всеукраїнське опитування, і 85% респондентів проголосували за заміну герба колишнього СРСР на український тризуб. Демонтаж завершився 1 серпня 2023 року, а остаточна декомунізація скульптури очікується до Дня Незалежності України.