Karateka Джордана Мехнера – одна з найвідоміших ігор золотої епохи. Вона вплинула на багато інших проєктів 1980-1990-х років, і звісно ж, без Karateka не було б і ніякої Prince of Persia, тобто й Assassin’s Creed та багатьох інших ігор.

The Making of Karateka – це унікальна інтерактивна документалка, яка розповідає про розробку гри, містить інтерв’ю з самим Мехнером, іншими розробниками ігор, на яких вплинула Karateka. «Фільм» розповідає та показує, як створювалося те саме легендарне ротоскопіювання, яке згодом стало технологією motion capture, і завдяки якому персонажі Karateka та Prince of Persia рухалися «наче живі».

Але The Making of Karateka – це не просто інтерактивний фільм та розповідь про історію гри. У пакунок входять також pixel-perfect версія оригінальної Karateka, деякі ранні прототипи гри, два ремастера Karateka Remastered, а також гра Deathbounce: Rebounded. Тобто 4+ гри.

The Making of Karateka від команди Digital Eclipse виходить на Steam, GOG, Epic Store, PlayStation 4/5, Xbox One / Xbox Series X|S вже 29 серпня 2023 р. Версія для Nintendo Switch з’явиться трохи пізніше у вересні.