Майбутня лінійка смартфонів iPhone 15 нарешті перейде від роз’єму Lightning до USB-C, і це нововведення також принесе за собою ще одне покращення. Як повідомляє видання 9to5Mac з посиланням на надійні джерела, певні моделі iPhone 15, можна навіть не сумніватися що це Pro-версії, будуть підтримувати швидкість зарядки до 35 Вт.

Це помітне збільшення в порівнянні з поточним iPhone 14 Pro, які мають обмеження зарядки у 27 Вт, і стандартним iPhone 14, які обмежені на 20 Вт. Зарядка iPhone 14 Pro Max при таких показниках займає приблизно дві години.

Раніше Apple випустила зарядний пристрій Dual USB-C потужністю 35 Вт, здатний заряджати всі наявні моделі iPhone на максимальній швидкості. Якщо чутки підтвердяться, iPhone 15 зможе використовувати всі 35 Вт від цієї зарядки, коли вона не буде підключена до іншого пристрою. Apple також пропонує зарядний пристрій USB-C потужністю 30 Вт, в першу чергу для MacBook Air, але він також сумісний з iPhone та iPad.

Для порівняння, Samsung Galaxy S23 Ultra підтримує зарядку потужністю до 45 Вт, що дозволяє повністю зарядити батарею смартфона менш ніж за годину. Хоча iPhone 15 може заряджатися трохи довше з його 35-ватною зарядкою, це все одно помітне поліпшення порівняно з iPhone 14.

Нещодавні інсайди також свідчать, що деякі нові моделі iPhone можуть підтримувати Thunderbolt через порт USB-C. Аналітик Мінг-Чі Куо згадував у березні, що iPhone 15 підтримуватиме підвищену швидкість заряджання через USB-C, але лише за допомогою схвалених кабелів.

Додаткові відомості про iPhone 15 включають оновлений зовнішній вигляд з ледь помітними вигнутими краями, більший розмір камери та тонші рамки дисплея. Очікується, що iPhone 15 і 15 Plus замінять виріз на Dynamic Island. У Pro-версіях буде встановлено чип A17 Bionic, покращені камери, включаючи перископний об’єктив для iPhone 15 Pro Max, а корпус отримає титанову рамку. Apple, ймовірно, оголосить про ці оновлення на спеціальному заході приблизно 12 або 13 вересня.