Серійний електричний кросовер Kia EV5: перші фото та інформація

Майже півроку тому світ побачив концепт-кар Kia EV5, що дуже прозоро натякав на серійний електричний кросовер. І ось з’явились його перші зображення – з китайського ринку, де він буде вироблятись на місцевому заводі. Але саме такий електричний кросовер Kia EV5 зрештою буде поставлятись на експорт й по всьому світу. То що ж ми бачимо?

По-перше, майже повне наслідування дизайну концепту: трикутні фари, тонкі ліхтарі, форма вікон та колісних арок – все схоже! Однак фірмові фотографії дають розуміння деталей. Наприклад, електромобіль Kia EV5 отримає панорамний дах та звичайні дзеркала, будуть запропоновані 18 або 19-дюймові колісні диски, замість 21-дюймових у концепт-кара.

По-друге, вже відомі точні розміри: довжина 4,615 м; ширина 1,875 м; висота 1,715 м; колісна база 2,75 м – тобто, у вигляді Kia EV5 маємо електричний аналог Kia Sportage. Також відомо, що електромобіль буде побудовано на платформі E-GMP й початкова версія отримає один електромотор потужністю 160 кВт або 218 к.с.

В майбутньому очікується поява версії з повним приводом та двома електромоторами, але яка буде їх потужність – наразі невідомо. Аналогічно відсутня інформація й про розмір акумулятора та запас ходу. Напевно, більше технічних характеристик з’явиться вже наприкінці серпня під час повноцінного офіційного дебюту електромобіля Kia EV5.