В останній бета-версії iOS 17 Apple знову перемістила кнопку завершення дзвінка. Тепер вона розташована в нижній середині екрана виклику. Про це пише The Verge.

Це – невелика зміна, але вона може означати, що нові елементи керування викликами в iOS 17 не будуть так сильно відрізнятися, коли Apple офіційно випустить нове програмне забезпечення цієї осені.

Нагадаємо, що недавно Apple в бета-версії iOS 17 змінила розташування кнопки завершення дзвінка в Iphone. Тоді червону кнопку розмістили в правому нижньому куті.

Чимало користувачів доволі бурхливо відреагували на потенційне нововведення. Річ у тім, що більшість сучасних телефонів, включно з Android, використовують кнопку завершення дзвінка в центрі екрана. Тож оновлення могло призвести до плутанини та незручностей.

Така реакція користувачів могли змусити Apple переглянути свої плани та перемістити кнопку знову в центр екрану, хоча й не на колишнє місце. Можливо, компанія змінює розташування кнопки, щоб звільнити місце для нових персоналізованих постерів для контактів, із якими розмовляє людина.

Розміщення елементів керування викликами знизу, ймовірно, також полегшує їх використання на великих екранах телефонів.

Раніше повідомлялося, що iOS 17 не дістанеться iPhone 8, 8 Plus та X. Нова ОС доступна для моделей, починаючи з iPhone Xs. Їм будуть доступні такі функції як оновлені картки контактів, StandBy на заблокованому екрані, сповіщення про прибуття тощо.