Netflix зробив ще один значний крок у своїх ігрових амбіціях, компанія планує запустити хмарний стримінг ігор на телевізори, ПК та комп’ютери Mac, повідомляє ArsTechnica. Після непомітного запуску застосунку телевізійного ігрового контролера для пристроїв iOS минулого тижня, Netflix офіційно оголосив про свій намір заглибитися у сферу потокових ігор на основі підписки.

Майк Верду, віцепрезидент з ігор Netflix, поділився у своєму блозі, що компанія ініціювала «обмежений бета-тест» для обраної групи користувачів у Канаді та Великій Британії. Цей тест дозволить користувачам негайно отримати доступ до ігор на певних телевізорах, а незабаром буде поширений на ПК і комп’ютери Mac через вебсайт Netflix у підтримуваних браузерах.

Поки що тільки дві гри доступні для трансляції на екранах, більших за мобільні пристрої: пригодницька гра у стилі візуального роману Oxenfree 2, розроблена студією Night School, що належить Netflix, та Molehew’s Mining Adventure, яка описується як аркадна гра про видобуток дорогоцінних каменів.

Щоб грати, користувачі телевізорів можуть використовувати застосунок ігрового контролера для iOS від Netflix. Тим часом користувачі ПК та Mac можуть грати на сайті Netflix.com за допомогою клавіатури та миші. Однак, поки що немає жодних повідомлень про підтримку повноцінних ігрових контролерів.

Цікаво, що ці ігри вже сумісні з кількома популярними пристроями для стримінгових сервісів, включаючи Amazon Fire TV, Chromecast з Google TV, NVIDIA Shield, пристрої Roku, Walmart ONN та смарттелевізори від таких брендів, як Roku, LG та Samsung.

Вихід Netflix на ринок мобільних ігор був непомітним, але стратегічним. Компанія пропонує своїм підписникам безплатні ігри на платформах iOS та Android, доступні через відповідні магазини додатків. На відміну від Apple Arcade або Google Play Pass, Netflix Games надає своїй величезній базі користувачів нові ігрові можливості без необхідності додаткової підписки або окремого магазину додатків. Такий підхід також не обтяжує розробників адаптацією до нової платформи.

Хоча на шляху розвитку стримінгових ігор були свої виклики (про що свідчать занепад такої платформи, як Stadia від Google), підхід Netflix є особливим. Компанія зосереджується на іграх, які задовольняють широкий спектр жанрів, включаючи головоломки, казуальні ігри, ігри для вечірок, пригоди та легкі екшн-ігри. Серед ігор, які можуть потрапити на стримінг, – Moonlighter, TMNT: Shredder’s Revenge, Laya’s Horizon, World of Goo Remastered, Shovel Knight, Immortality, Desta: The Memories Between, Reigns та Into the Breach.

Агресивний поштовх Netflix в ігровому секторі, що супроводжується значними інвестиціями у свої студії та співпрацею зі сторонніми розробниками, свідчить про великі плани компанії щодо цієї сфери. Завдяки цій експансії Netflix позиціює себе як унікального претендента в боротьбі за екранний час.