Microsoft має намір представити оновлену тему за замовчуванням для свого пакета Office, яка буде доступна для всіх передплатників Microsoft 365 наступного місяця, повідомляє The Verge. Оновлення містить впровадження шрифту Aptos, який стане новим шрифтом за замовчуванням для таких програм, як Word, Outlook, PowerPoint і Excel. Ця зміна ознаменує кінець використання за замовчуванням в Office шрифту Calibri, яке тривало понад півтора десятиліття.

Окрім оновлення шрифту, Microsoft також вносить значні зміни до стилю та палітри кольорів, що використовуються в документах Office за замовчуванням. Однією з найпомітніших змін у кольоровій палітрі є вилучення жовтого кольору, який буде замінено на темно-зелений відтінок. Крім того, світло-блакитний тон буде замінено на більш насичений темно-бірюзовий, щоб посилити контраст між різними формами та лініями в документах Office.

Microsoft змінить тему та шрифт в Office за замовчуванням вже у вересні

Зміни не обмежуються лише естетикою. Стиль за замовчуванням у таких програмах, як Word та Outlook, оновиться для покращення читабельності, надання більш професійного вигляду та покращення навігації. Джесс Квок, менеджер з продуктів Microsoft 365, підкреслив ці зміни, заявивши, що мета полягає в тому, щоб зробити документи «легкими для читання, більш професійними на вигляд і зручними для навігації».

У липні корпорація Майкрософт розпочала етап тестування цих оновлень для своїх інсайдерів Microsoft 365. Після успішного тестування компанія підтвердила, що ці зміни стануть доступними для всіх користувачів у вересні.