Новина епохи кіберпанку. Перуанська поліція вважає, що загадкові «літаючі прибульці», що напали на віддалену сільську общину у Перу – це нелегальні золотошукачі з реактивними ранцями. Про це пише Vice.

Загадкові напади почалися 11 липня 2023 р. Як кажуть місцеві жителі, «дивні істоти» відвідували ізольовану громаду корінного населення у сільській місцевості Перу вночі, переслідуючи мешканців і намагаючись викрасти 15-річну дівчину.

«Ці джентльмени – інопланетяни. Вони здаються броньованими, як Зелений Гоблін із “Людини-павука”. Я двічі стріляв, а він не впав. Натомість істота піднялася та зникла. Ми налякані тим, що відбувається, – сказав перуанській радіостанції RPP Noticias Хайро Реатегі Авіла, лідер групи корінного населення Ікіту, що живе в північно-західній провінції Майнас. – Колір у них сріблястий, взуття кругле і вони підіймаються вгору. Вони пливуть на висоту один метр і мають червоне світло на п’яті. Їхні голови або маски довгі, а очі якісь жовтуваті».

У мережі з’явилися кадри з відео, знятого вночі, і їх поліпшена версія.

Моряки ВМС Перу та поліціанти вирушили до ізольованої громади, яка розташована за 10 годин на човні від Ікітоса, столиці провінції Майнас, щоб розслідувати дивні заворушення на початку серпня. Минулого тижня влада оголосила, що, на їхню думку, злочинці були членами незаконних угруповань золотошукачів з Колумбії та Бразилії, які використовували передові технології, щоб тероризувати громаду. Слідчий у цій справі Карлос Кастро Кінтанілья каже, що 80% незаконного видобування золота в регіоні відбувається у басейні річки Нанай, де розташована громада Ікіту. Одним із ключових фактів розслідування стала спроба викрадення 15-річної дівчини 29 липня 2023 р.

Місцевий вчитель Крістіан Калеб Пакайя, який був свідком нападу, сказав, що вони «використовували найсучасніші технології, наприклад двигуни, які дозволяють людям літати». Він каже, що після пошуку у Google вважає, що це були «реактивні ранці».

Влада не здійснила жодних арештів, пов’язаних із нападами, і не називала імена ймовірних нападників чи їхньої організації. Проте прокуратура стверджує, що з початку 2023 року у цьому районі було знищено 110 місць золотонамивних робіт та 10 незаконних шахтарських таборів.