Краса на вівторок: представлено кабріолет Aston Martin DB12 Volante

Ми вже розповідали про супер-купе Aston Martin DB12, аж ось з’явилась його відкрита версія – Aston Martin DB12 Volante. До речі, слово Volante використовується для позначення відкритих «Астонів» вже багато років: така собі фірмова традиція.

Новий кабріолет Aston Martin DB12 Volante повністю наслідує техніку купе. Під капотом встановлено 4-літровий турбо-V8 потужністю 680 «коней». З ним у парі працюють 8-ступеневий «автомат» та задній диференціал з електронним керуванням. Салон з якісною шкірою, численними кнопками-перемикачами, новітнім 10,25-дюймовим дисплеєм також залишився незмінним.

Головна відмінність – підсилення різноманітних елементів кузова та зростання на 3,7% жорсткості загалом. Все задля того, аби новий кабріолет Aston Martin DB12 Volante на дорозі нагадував купе Aston Martin DB12.

Щоправда, підсилення елементів призвело до зростання ваги: автомобіль Aston Martin DB12 Volante затягує на 1898 кг – це на 110 кг більше, ніж у купе. Через зростання ваги дещо втрачена динаміка: прискорення 0-100 км/год тепер займає 3,7 секунди проти 3,6 секунди у варіанта з кузовом купе. Але максимальна швидкість однакова і складає 325 км/год.

Та й наскільки важливі ти долі секунди, коли у вухах свистить повітря?!