Засновник FTX Сем Бенкман-Фрід витратив вкрадені у клієнтів $100 млн на політичні пожертви

Сем Бенкман-Фрід використав гроші, які він вкрав у клієнтів своєї криптовалютної біржі FTX, щоб зробити внески у політичну кампанію на суму понад $100 млн перед проміжними виборами в США у 2022 році. Про це пише Reuters із посиланням на заяву федеральних прокурорів.

У новому обвинувальному висновку 31-річного колишнього мільярдера звинувачують в тому, що він наказав двом керівникам FTX ухилитися від лімітів внесків, пожертвувавши кошти демократам і республіканцям, а також приховати, звідки ці гроші надійшли.

«Він використовував цей вплив, у свою чергу, для лобіювання в Конгресі та регуляторних органах для підтримки законодавства та регулювання, які, на його думку, полегшили б FTX продовжувати приймати депозити клієнтів і розвиватися», – йдеться у висновку.

Банкіру висунуто сім звинувачень у змові та шахрайстві у зв’язку з крахом FTX, хоча в обвинувальному висновку більше немає окремого пункту про змову з метою порушення законів про фінансування передвиборчих кампаній.

Минулого місяця федеральні прокурори Мангеттена заявили, що знімуть це звинувачення після того, як Багамські острови, де базувалася FTX і де Бенкман-Фрід був заарештований у грудні 2022 року, заявили, що ніколи не мали наміру екстрадувати його за цим звинуваченням.

Раніше Бенкман-Фрід не визнав себе винним у крадіжці мільярдів доларів коштів клієнтів FTX для покриття збитків його хедж-фонду Alameda Research, орієнтованого на криптовалюти.

Нагадаємо, що Бенкман-Фрід скористався бумом криптовалют, щоб накопичити статки, які колись оцінювалися в $26 млрд, і став впливовим донором переважно демократичних кандидатів і організацій. Крах FTX у листопаді 2022 року після шквалу виведення коштів клієнтів знищив його статки і заплямував репутацію.