Зростаюча кількість студентів, які використовують програму штучного інтелекту ChatGPT для підготовки курсових робіт, змушує викладачів коледжів США переглянути навчальні плани на майбутній осінній семестр. Про це пише Insider.

OpenAI ChatGPT прогресує щодня. Чат-бот отримав найвищий бал на іспиті AP Biology та склав іспити за перший курс Гарварду з середнім балом 3,34. У той час як деякі школи вирішили повністю заборонити використання ChatGPT, інші досліджують, чи може він стати інструментом для навчання.

Коли літні канікули добігають кінця, деякі професори коледжів шукають способи боротьби з використанням генеративного штучного інтелекту, роблячи свої іспити «захищеними від ChatGPT». Стурбовані професори повідомили Insider, що планують повернутися до рукописних завдань та усних іспитів, щоб уникнути використання генеративного ШІ.

«Я планую повернути студентів до Середньовіччя і до усних іспитів, – сказав Крістофер Бартел, професор філософії в Аппалачському державному університеті. – Вони можуть використовувати штучний інтелект для нотаток, якщо хочуть, але якщо вони зможуть самі розповісти все це усно – це інша річ».

«Відбудеться великий перехід назад до паперових тестів, – каже Бонні Маккеллар, професор інформатики в Університеті Сент-Джона в Нью-Йорку. – Я чув, як колеги на гуманітарних курсах кажуть те саме: ми повертаємося до іспитів з Blue book (іспити, які зазвичай включають одне або кілька есе або запитань із короткою відповіддю – прим. ред.)».

У червні 2023 р. у ChatGPT вперше знизилася кількість користувачів – трафік на 9,7%. Вважається, що це сталося саме через закінчення весняного семестру та зниження попити серед студентів. Якщо це дійсно так, то це велика проблема для OpenAI.

«Якщо це дійсно школярі та студенти, то це справжній жовто-червоний прапорець щодо розміру нагороди [для OpenAI], – сказав Insider інтернет-аналітик Марк Шмулік. – Ідея, що якщо припинення використання ChatGPT відбувається через літніх канікул у студентів, передбачає значно вужчу аудиторію та менше варіантів використання ШІ».