Quake II отримав ремастер

Bethesda оголосила про довгоочікуваний реліз покращеної версії одного з найвідоміших шутерів 90-х — Quake II.

Ремастер розробляла Nightdive Studios, гра отримала покращення графіки (щоправда, і близько не настільки значне, як у Quake II RTX) і доступна не лише на ПК, але й на всіх консолях – Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 та Nintendo Switch, причому з підтримкою кросплею між ними. Щоправда, комп’ютерні гравці мусять використовувати геймпад, щоб отримати можливість грати з консольними.

Крім базової гри, оновлення також отримали оригінальні доповнення The Reckoning та Ground Zero. Також у ремастер було додано абсолютно нове доповнення – Call of the Machine, яке розроблялося студією MachineGames і містить 28 рівнів для сюжетної кампанії та нову карту для deathmatch. До речі, ця ж студія свого часу розробила схоже доповнення для першого Quake – Dimension of the Machine. “Але й це ще не все” (с) — комп’ютерні гравці нарешті зможуть познайомитися з Quake II 64, ексклюзивним портом гри для консолі Nintendo 64.

Ремастер Quake II не розповсюджується у вигляді окремої гри та доступний як безплатне оновлення оригінальної версії (при цьому доступ до оригінала зберігається). Якщо у вашій колекції досі немає цього класичного шутера, гру можна придбати у Steam, в Epic Games Store або у магазині Microsoft Store. Також Quake II доступний у сервісі Game Pass.