Верховий суд США відхилив прохання Epic Games, творця гри Fortnite, змусити Apple послабити свої правила оплати в магазині додатків Apple Store. Про це повідомляє The Verge.

Суперечка між компаніями почалася після того, як Epic Games спробувала запропонувати користувачам альтернативний спосіб оплати. В такий спосіб видавець прагнув уникнути комісії, яку Apple встановила для покупок у своєму магазині додатків. З огляду на це, Apple видалила Fortnite з Apple Store.

Зрештою Epic Games звернулася в Дев’ятий окружний апеляційний суд. Компанія стверджувала, що Apple порушує каліфорнійський закон про недобросовісну конкуренцію, забороняючи розробникам використовувати посилання для перенаправлення користувачів на способи оплати за межами App Store.

Суд став на бік Epic Games, що стало однією з небагатьох перемог видавця. Але цей же суд призупинив дію частини свого рішення та дав Apple 90 днів, щоб подати петицію до Верховного суду.

Epic підштовхувала Верховний суд до скасування рішення Дев’ятого окружного суду, заявивши, що воно «завдасть шкоди не лише Epic, але й незліченній кількості споживачів та іншим розробникам додатків на значний період часу».

Але суддя Верховного суду відмовилася скасувати призупинення дії рішення суду нижчої інстанції. І хоча вона не надала пояснень своєму рішенню, на сайті суду вказано, що клопотання Epic відхилено.

До слова, раніше омпанія Apple заявила, що її «екосистема» App Store за підсумками 2022 року принесла розробникам $1,1 трлн.