Конструкція складаних смартфонів відкриває нові горизонти для фанатів деструктивних тестів гаджетів. Подібні смартфони з гнучкими екранами мають значно складніші елементи (сам дисплей, шарнір тощо), ніж звичайні моделі, що для покупців створює додаткові потенційні проблеми. І саме такі випадки могуть наочно демонструватися різними експериментами.

На цей раз польський Youtube-канал Mrkeybrd провів живу трансляцію (на жаль, на момент написання новини відео не доступне) й пізніше автор виклав два окремі ролики з тестом витривалості шарнірів Samsung Galaxy Flip5 та Motorola Razr 40 Plus. В основі тесту полягало роботизоване складання та розкладання смартфонів з різною силою та швидкістю. Це може відносно відтворити реальне використання людьми. До того ж після певних майлстоунів, смартфони мали занурюватися у воду, нагріватися, а під кінець тесту — у суміш борошна та яєць (що вже навряд сильно пов’язано з використанням у звичайних умовах).

Так, Motorola Razr 40 Plus першим вибув з експерименту. На позначці у 126 266 циклів його дисплей вийшов з ладу. Втім під час тесту автор експерименту засовував апарат у пакет з пилом. І оскільки смартфон має захист IP52, тобто не повністю захищений від пилу та захищений тільки від бризок води, під його екран, судячи з усього, попала частинка пилу, яка після 126 266 згинань й призвела до появи на екрані лінії вигорівших пікселів. При звичайній експлуатації смартфон, скоріше за все, витримав би значно більше циклів.

Перші ознаки проблем у Samsung Galaxy Flip5 з’явилися після 223 тисяч циклів. Перед цим смартфон занурили у пил (що для нього не має бути нормою), та воду, (що вже передбачається списком можливостей пристрою, є захист від води IPX8). В результаті шарнір перестав триматися у закритому положенні й міг видавати дивні звуки при розкритті, хоча сам смартфон залишився у цілком робочому стані.

Польський ютюбер порівняв витривалість Samsung Galaxy Flip5 та Motorola Razr 40 Plus

І таким він залишався ще майже стільки ж циклів. Після 401 146 складань та розкладань, на дисплеї Flip5 з’явилася довга рожева лінія, що й стало офіційним завершенням тесту. При цьому дисплей все ще демонстрував зображення.

На жаль, перед цим смартфон встиг потрапити у згадане занурення в борошно з яйцями. І тут дійсно цікаво було б побачити, скільки б він протримався без подібних «перешкод». Але навіть попри те, що з ним відбувалися подібні речі, у перерахунку за умови «100 циклів на день», гаджет зміг би пропрацювати майже 11 років.