Rockstar Games анонсувала перевидання першої частини Red Dead Redemption на Nintendo Switch та PlayStation 4. Легендарна гра з’явиться на цих платформах вже 17 серпня 2023 р.

Так, це не ремейк та навіть не ремастер – це оригінальна гра, просто на нових платформах. І так, ПК та Xbox Series S/X серед них нема. Навіть Xbox One нема. Річ у тому, що завдяки зворотній сумісності Red Dead Redemption і так наче непогано працює на сучасних консолях Microsoft і навіть у 4K.

Нагадаємо, оригінальна Red Dead Redemption вийшла на PlayStation 3 та Xbox 360 ще у травні 2010 р., і має відповідну графіку 2010 р., яка сьогодні виглядає дещо застарілою. На ПК ця гра ніколи не видавалася.

Насправді чутки про перевидання Red Dead Redemption ходять вже декілька місяців, але ж гравці сподівалися на повноцінний ремейк, у крайньому разі ремастер, але ні… Кажуть, причина відмови від ремастера RDR – це досить негативне ставлення гравців і невисокі продажі ремастерів ігор серії GTA Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, які вийшли наприкінці 2021 р.

У будь-якому разі, ремейка/ремастера нема. Лише порт на Nintendo Switch та PlayStation 4. Єдина приємна річ – у комплекті з Red Dead Redemption буде йти зомбі-доповнення Undead Nightmare. Але при ціні гри у $50 це невеликий бонус.