PayPal Holdings Inc. запускає власний стейблкоїн PayPal USD (PYUSD), повідомляє Bloomberg.

Це – перший стейблкоїн від великої фінансової компанії, що потенційно може стати значним поштовхом для поступового впровадження цифрових токенів для платежів.

PYUSD повністю забезпечений депозитами в доларах США, короткостроковими казначейськими облігаціями та аналогічними грошовими еквівалентами. Він прив’язаний до долара і буде поступово доступний для клієнтів PayPal в США.

PayPal запускає стейблкоїн PYUSD, спершу він буде доступний лише в США

За допомогою PYUSD головний виконавчий директор Ден Шульман прагне закріпити домінування PayPal у сфері цифрових платежів, спираючись на технологію, яка дозволяє здійснювати миттєві і дешевші перекази без центрального посередника.

«З часом ми бачимо, що це стане частиною загальної платіжної інфраструктури», – заявив він.

PYUSD призначений для постійного обміну на долари, а також може бути обміняний на інші криптовалюти, доступні в мережі PayPal. Його можна використовувати для фінансування покупок і незабаром він буде доступний у популярному платіжному додатку PayPal – Venmo. З часом користувачі зможуть переказувати свої токени між гаманцями PayPal та Venmo. Монету також можна буде переміщати в сумісні сторонні гаманці за межами мережі PayPal.

PayPal, який має понад 431 млн активних акаунтів у всьому світі, вперше запустив криптовалютні сервіси у 2020 році. Він дозволяє користувачам купувати, продавати і здійснювати платежі в декількох токенах, таких як біткойн, через свою платформу.

Нагадаємо, що акції PayPal впали на 33% за останні 12 місяців, посівши шосте місце серед найгірших показників індексу Nasdaq 100. Це пов’язано з тим, що сплеск онлайн-платежів, спричинений пандемією, пішов на спад.

Стейблкоїни – криптовалюти, які прив’язані до такого активу, як долар. Вони існують вже майже десять років, але в основному використовуються трейдерами для переміщення цифрових активів між біржами і лише в обмеженій мірі проникають у сферу споживчих платежів.