Цікавою новиною поділилось видання AUTOCAR, що явно має доступ до інсайд-інформації британських автобрендів та заводів. Схоже, що через кілька років ми можемо побачити новий Land Rover Defender – але тепер у менших розмірах.

На це натякають не шпигунські фотографії машини, а продуктові плани компанії. Йдеться про завантаження заводу HALEWOOD: в період 2025-2027 рр. там мають запустити чотири нові моделі.

По-перше, там мають виготовляти нові генерації Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Discovery Sport. А ось, по-друге: четвертою моделлю може стати Land Rover Defender з умовним позначенням Defender Baby або Defender Sport. Ці моделі поєднає не лише місце виробництва, але й нова платформа ЕМА, що розробляється саме для електромобілів.

Наприклад, очікується можливість моно або повного приводу (встановлення двох електромоторів), швидка зарядка з потужністю до 350 кВт, підтримка технології живлення на 800 вольтів. Що стосується розмірів, то ця платформа дозволить створювати електромобілі довжиною близько 4,6 метра – тобто, новий Land Rover Defender буде істотно меншим за нинішній повно розмірний Defender.

Але він все також буде акцентований на подолання бездоріжжя – що, до речі, дозволить майбутнім Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Discovery Sport зробити акценти на покращення керованості під час руху гарними дорогами. Проте як воно вийде насправді – дізнаємось згодом: орієнтовно у 2025-2027 роках.