На досвіді минулої зими, коли внаслідок терористичних обстрілів української енергетичної системи російською федерацією, більшість країни регулярно вимушено залишалася без енергопостачання, «Київстар» готується до потенційних блекаутів у майбутньому.

Для забезпечення зв’язку в такі моменти оператор вже інвестував 920 мільйонів гривень у закупівлю дизельних генераторів, акумуляторів тривалої дії та джерел безперебійного живлення. Компанія зазначає, що з них 680 мільйонів пішли на підтримку забезпечення автономної роботи стільникового зв’язку, а ще 240 — на потреби «Домашнього інтернету». 

Зокрема, оператор вже має понад 2,5 тисячі стаціонарних та мобільних генераторів, які забезпечують ключові базові станції, комутатори та критично важливе обладнання резервним живленням. Також компанія встановила майже 37 тисяч акумуляторних батарей тривалої дії на базові станції. Зазначається, що за їх допомоги станції зможуть працювати протягом 4-6 годин без зовнішнього постачання енергії.

Щодо послуги «Домашній інтернет», згідно з планом компанії, до 70% мережі буде захищено від відключень вже до кінця цього року, для чого буде встановлено 50 тисяч блоків безперебійного живлення. Разом із цим «Київстар» планує запровадження GPON вже в четвертому кварталі 2023 року.