YouTube відкриває доступ до відео з підвищеним бітрейтом на сайті, але тільки для передплатників преміум-підписки

YouTube почав відкривати опцію відтворення відео 1080p з підвищеним бітрейтом на своєму сайті, але тільки для передплатників преміум-підписки YouTube Premium. Раніше сервіс додав цю можливість для користувачів на iOS, й готується запустити на Android. Нова опція надає відео з більшою кількістю інформації на піксель, що забезпечує покращену якість без необхідності у вищій роздільній здатності.

Відеосервіс почав тестувати відео з підвищеним бітрейтом ще з початку року, можливість перемикання на нього розташована над стандартною роздільною здатністю 1080p у меню плеєра YouTube. Користувачам, які не є передплатниками преміум-підписки, сервіс пропонує оплатити цю опцію, підписавшись на YouTube Premium.

Підвищений бітрейт – показник кількості відеоданих, переданих за певний проміжок часу, – може запропонувати глядачам кращу якість без необхідності транслювати більші файли, пов’язані з вищою роздільною здатністю. Хоча опція 4K доступна все для більшої кількості відео, вона вимагає швидкого інтернет-з’єднання та споживає багато трафіку, що може бути критично для користувачів, які мають лімітовані інтернет-пакети.

Окрім відео 1080p з підвищеним бітрейтом, підписка YouTube Premium пропонує й інші переваги. До них належать перегляд відео без реклами, офлайн-перегляд і фонове відтворення. Разом з доступом до платних функцій YouTube користувачі також отримують підписку на музичний сервіс YouTube Music, що, вважаючи відносно невисоку вартість підписки на YouTube Premium в Україні, робить пропозицію доволі привабливою.