SpaceX готується для наступного випробування надважкої ракети-носія Super Heavy та корабля Starship. У рамках підготовки до польоту 6 серпня 2023 р. було проведено статичні вогняні випробування бустера Super Heavy Booster 9.

Під час випробування 29 з 33 двигунів Raptor пропрацювали протягом 2,7 секунди замість запланованих 5 секунд. 4 двигуни відключилися передчасно. Super Heavy здатен вийти на орбіту і без 4 двигунів, тож випробування можна визнати успішними.

Super Heavy Booster 9 відрізняється від попередників численними поліпшеннями, головне з яких – електрична система керування вектором тяги замість гідравлічної у Booster 8 та попередніх моделей, включаючи Booster 7, який використовувався під час випробувального пуску 20 квітня 2023 р.

Нагадаємо, попередній випробувальний політ SpaceX Starship закінчився вибухом, але в цілому був визнаний керівництвом компанії вдалим. Super Heavy Booster 9 візьме участь у другому випробувальному польоті, дата якого ще не оголошена. У червні 2023 р. Ілон Маск сказав, що очікує на наступний старт протягом 6-8 тижнів, тобто до кінця серпня 2023 р. Заявка вже подана і дійсна з 15 червня по 15 грудня 2023 р. FAA ще не оголошувала своє рішення по цьому питанню.