Google впроваджує нову стратегію, щоб заохотити своїх співробітників повертатися в офіс, пропонуючи спеціальну пропозицію в готелі на території кампусу її штаб-квартири у Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія. Компанія пропонує номери в готелі за $99 за ніч до 30 вересня в рамках так званої «літньої акції», повідомляє CNBC.

Ця ініціатива є частиною зусиль Google, спрямованих на полегшення переходу до гібридного робочого місця. Однак пропозиція доступна лише для несанкціонованих ділових поїздок, тобто компанія сама не відшкодовуватиме вартість проживання. Щоб скористатися спеціальною пропозицією, працівники повинні будуть використовувати свої особисті кредитні картки.

У рекламних матеріалах підкреслюються переваги проживання в готелі на території кампусу, включаючи відсутність необхідності добиратися до офісу, можливість більше поспати, поснідати та потренуватися перед роботою. Після робочого дня працівники можуть відпочити на терасі на даху готелю або взяти участь у місцевих заходах.

Готель розташований на території кампусу Google площею майже 170 тис. квадратних метрів, що прилягає до дослідницького центру NASA в Еймсі. Цей офіс відкрився минулого року і може вмістити до 4 000 співробітників, які працюють над рекламними продуктами Google.

Попри зусилля компанії, деякі її співробітники висловили скептицизм щодо цієї пропозиції на внутрішніх дискусійних форумах. При ціні $99 доларів за ніч, вартість проживання в готелі становитиме приблизно $3 000 на місяць. Тож співробітники зазначили, що вони платять менше за свої квартири й пропозиція все одно занадто дорога. Один працівник навіть припустив, що ця пропозиція може бути способом для Google зменшити кількість вільних місць у готелі після скорочення корпоративних бюджетів на відрядження.

Минулого року компанія Google почала повертати більшість співробітників у фізичні офіси на три дні на тиждень, але протягом кількох місяців після обов’язкового повернення в офіс відвідуваність всеодно була низькою.

Компанія зіткнулася з протидією з боку працівників, які посилалися на високу вартість житла поблизу офісів і вищу продуктивність під час віддаленої роботи. У червні Google оголосив про нові заходи примусу, включаючи використання відвідування офісу в оцінці ефективності роботи та відстеження даних бейджів. Керівник відділу кадрів компанії навіть попросив вже затверджених віддалених працівників переглянути свій статус і приєднатися до своїх колег в офісі.