Минулого тижня в автомобільному світі з’явилось одразу кілька цікавих спорткарів. Окрім спецверсії Nissan Z Nismo, було представлено купе Porsche 911 S/T – це також спеціальна версія автомобіля, але вже підготовлена до ювілею моделі. Якщо «японець» майже не має перспектив офіційної появи в Україні, то автомобіль Porsche 911 S/T вже скоро буде доступний в офіційних дилерів марки. Зі стартовим прайсом близько 14 млн грн або майже $380 тис.!

За що такі гроші? По-перше, за легенду та історію. Як вже згадувалось вище, автомобіль Porsche 911 S/T побудовано на честь ювілею моделі Porsche 911: рівно 60 років тому було вперше продемонстровано прототип спорткара, який згодом став автомобілем Porsche 911. Саме це й намагались відтворити у зовнішності Porsche 911 S/T: класичний силует без величезних спойлерів (тоді ще мало працювали з аеродинамікою), кольорова гама та декоративні наліпки у стилі 1960-х років. Цікаво, що навіть позначення має певний легендарний підтекст: перші спортивні версії моделі позначались, як Porsche 911 S із заводським кодом ST.

Тобто, по-друге, маємо не лише історичні, але й спортивні натяки. Й автомобіль Porsche 911 S/T їх цілком виправдовує, адже він побудований з широким використанням вузлів від гоночних версій Porsche 911 GT3 та GT3 RS. Наприклад, купе Porsche 911 S/T оснащено 4-літровим атмосферним 525-сильним двигуном, встановлені спортивні гальма PCCB та магнієві диски, легкий Li-Ion акумулятор.

І взагалі – полегшення конструкцію є однією з особливостей версії Porsche 911 S/T: можна відмітити капот та передні крила з CFRP-матеріалу (Carbon Fibre Reinforced Plastic) та навіть полегшений на 10 кг маховик двигуна. Загалом «дієта» дозволила полегшити Porsche 911 S/T приблизно на 40 кг: з загальною вагою 1380 кг, наразі цей автомобіль є найлегшим у лінійці моделі Porsche 911 серії 992.

Чи впливає це на динаміку? Автомобіль Porsche 911 S/T здатен прискорюватися 0-100 км/год за 3,7 секунди та досягти 300 км/год максимум. Звісно, в сучасній лінійці Porsche 911 є більш потужні та швидкі автомобілі – з турбодвигунами та автоматичними трансмісіями. Але у випадку Porsche 911 S/T більш важлива історична цінність та відчуття. Наприклад, звук роботи атмосферного мотора або точність перемикання передач класичної 6-ступеневої «механіки». Так-так, в салоні увагу одразу привертає важіль на центральній консолі!

Крім того, ще в салоні варто виділити спортивні передні сидіння та каркас, встановлений позаду замість другого ряду сидінь. А ще варто виділити класичне оздоблення крісел «в смужечку», дизайн панелі приладів та численні написи 911 S/T – тобто, навіть всередині автомобіля панує дух 1960-х років.

Схоже, у випадку Porsche 911 S/T ми отримаємо не просто «машину для доріг», а майже «машину часу». Як вважаєте – це коштує 14 млн гривень?