На Tesla подали до суду за неправдиву рекламу про відстань пробігу авто

Троє власників електромобілів Tesla у Каліфорнії подали позов до суду, звинувачуючи автовиробника в неправдивій рекламі. Про це повідомляє Engadget.

Вони стверджують, що їхні автомобілі не відповідають заявленим характеристикам, і що вони не змогли подати жодної скарги. Згідно з позовом, клієнти або не купили б машини, або заплатили б за них значно менше. Власники заявляють, що Tesla вчинила шахрайство, порушила гарантії та вела недобросовісну конкуренцію.

Якщо позов набуде статусу колективного, він поширюватиметься на всіх жителів Каліфорнії, які купили Tesla Model 3, Model S, Model X або Model Y. Позивачі сподіваються на відшкодування невизначених збитків.

Позов подано після повідомлення Reuters про те, що близько десяти років тому компанія вирішила написати алгоритми для свого лічильника ходу, які б показували водіям «райдужні» прогнози щодо відстані, яку він може проїхати на повному заряді акумулятора.

Коли заряд батареї падав нижче 50% від максимального, алгоритм показував водіям більш реалістичні прогнози щодо дальності поїздки. Вказівка представити оптимістичні оцінки запасу ходу надійшла начебто від генерального директора Tesla Ілона Маска.

Торік Tesla таємно створила в Лас-Вегасі «Команду відволікання», щоб скасовувати якомога більше зустрічей з власниками машин, які мали проблеми щодо запасу ходу авто.