Доходи Apple падають третій квартал поспіль, але сервісний підрозділ б’є рекорди

Компанія Apple повідомила по зниження доходів третій квартал поспіль, що є найтривалішим падінням продажів із 2016 року, оскільки виробник iPhone продовжує боротися з ослабленням попиту на споживчі пристрої, пише The Wall Street Journal.

Загальний дохід від продажу iPhone, який, як правило, є основним джерелом прибутку Apple, не виправдав прогнозів і впав порівняно з минулим роком. Втім генеральний директор Тім Кук підкреслив високі продажі на ринках, що розвиваються.

За квартал, що закінчився в липні, продажі технологічного гіганта склали $81,8 млрд, що на 1,4% менше порівняно з минулим роком. Чистий прибуток зріс на 2,3% в річному обчисленні до $19,9 млрд. Найважливіші для компанії продажі iPhone впали на 2,4% до $39,7 млрд, не дотягнувши до очікуваних аналітиками $40,2 млрд.

Apple заявила, що дохід її сервісного підрозділу досяг нового історичного максимуму в $21 млрд, завдяки більш ніж мільярда платних підписок на такі пропозиції, як потокова музика, телевізійні продукти або витрат на програмне забезпечення в App Store.

Нагадаємо, що в червні Apple стала першою у світі корпорацією, ринкова капіталізація якої перевищила $3 трлн. З початку року її акції зросли на 50%. Бичачий прогноз для компанії зумовлений її зусиллями з диверсифікації, в основному внаслідок продажу підписок своїм користувачам.