Подвійний дебют – представлено оновлені моделі Skoda Scala та Skoda Kamiq

Ці два автомобілі дуже схожі між собою за дизайном, обидва побудовані на платформі MQB-A0, навіть з’явились на ринку майже одночасно. То ж не дивно, що й планове оновлення проводиться одразу для двох моделей.

Почнемо з автомобіля Skoda Kamiq, оскільки це кросовер – отже, він автоматично більш популярний у покупців: з початку випуску моделі реалізовано вже близько 351 тис. автомобілів. Оновлений кросовер Skoda Kamiq точно не сплутаєш з попередником: він отримав нові фари (вони все також двоповерхові, але зміненої форми), з’явився інший передній бампер та видозмінена решітка радіатора. А позаду одразу в око впадають ліхтарі – вони наче розділені на шматки.

Крім того, як це зазвичай буває при оновленнях, з’явились нові варіанти колісних дисків та комплектацій. До речі, рівень оснащення теж дещо покращився: наприклад, відтепер всі версії Skoda Kamiq (аналогічно й для Skoda Scala) отримають цифрову панель приладів з 8-дюймовим монітором та сенсорний 8,25-дюймовий дисплей. Як опція пропонується 10,25-дюймова панель приладів та збільшений 9,2-дюймовий центральний дисплей.

Аналогічні зміни відбулись й для моделі Skoda Scala: нові фари та ліхтарі, бампер та решітка, колісні диски. Хетчбек Skoda Scala загалом виглядає більш лаконічним та привабливим, особливо у виконанні MONTE CARLO: чорний декор ззовні, спортивні натяки всередині. До речі, максимальна версія Skoda Scala (аналогічно й для Skoda Kamiq) також отримає фари TOP LED Matrix – це вперше, коли на автомобілях Skoda такого класу використовуються матричні фари.

Також вперше для цього класу компанія Skoda використає «віртуальну педаль»: відкриття кришки багажника за рухом ногою під заднім бампером. А ось що стосується двигунів, то змін немає – обидва автомобілі в Європі будуть пропонуватись з бензиновими моторами 1.0 TSI або 1.5 TSI (95-150 к.с.) та зі звичайною «механікою» або автоматичною трансмісією DSG.

Продажі двох автомобілів на європейському ринку стартують вже цієї осені; тобто в Україні їх варто очікувати трошки пізніше.