Пам’ятаєте телефони з кнопками, без сенсорних дисплеїв та магазинів застосунків? Так, вони все ще існують, та іноді такі моделі отримують оновлення. Компанія Nokia представила навіть два нових телефони для тих користувачів, яким просто потрібен стільниковий телефон.

«Старша» модель Nokia 150 запропонує: знайомий ретро-дизайн; 2,4-дюймовий дисплей з роздільною здатністю QVGA (так, 320×240 пікселів); роз’єм для навушників, за допомогою якого можна не просто слухати радіо, а ще й відтворювати збережену музику (в сучасному світі стримінгових сервісів); слот для microSD; і навіть 0,3-мегапіксельну камеру.

Але найбільшою перевагою такого телефона є змінна батарея ємністю 1 450 мА•год, якої може вистачити на місяць в режимі очікування. А для зарядки використовується Micro-USB.

З простішою версією Nokia 130 користувач отримає практично все теж саме, за винятком камери, якої в цій моделі немає. Разом з цим обидва телефони мають базовий захист від вологи та пилу (IP52), та спеціально розроблену під них операційну систему Series 30+ (або S30+).

HMD поки що не оголосила вартість нових телефонів, але попередні версії коштували до $50.