Ілон Маск збирається обговорити з Тімом Куком можливість перегляду податку Apple за покупки на iOS. Про це мільярдер написав у своєму пості на платформі X.

Зараз Apple бере 30% податок за всі внутрішні покупки на iOS, включно з підписками, які автори продають через Twitter або X. Натомість Ілон Маск хоче, щоб Apple брала 30% податок із тієї частини виплат, яку утримує X.

«Apple справді бере 30%, але я поговорю з Тімом Куком і подивлюся, чи можна скоригувати цю цифру, щоб вона становила лише 30% від того, що X залишає собі, щоб максимізувати те, що отримують творці», – написав він.

Ілон Маск також додав, що X змінює спосіб отримання відрахувань від авторів. Замість того, щоб брати з авторів 10% доходу від підписки через 12 місяців, платформа забиратиме 10% лише тоді, коли виплати перевищать $100 тис. Згідно з цією новою моделлю, компанія все одно не братиме нічого протягом перших 12 місяців.

Нагадаємо, що раніше Ілон Маск порівнював збори Apple з «прихованим 30% податком в інтернеті» і відклав запуск Twitter Blue на iOS, щоб уникнути сплати зборів Apple.