Попит на iPhone 15 може бути нижчим, ніж на iPhone 14

Продажі апаратного забезпечення Apple до кінця року, включаючи iPhone 15, будуть нижчими за минулорічні показники. Таку думку висловив аналітик Мінг-Чі Куо, повідомляє Appleinsider.

Він посилається на інформацію джерел у ланцюжку поставок. Ті вважають, що прогнози відвантажень «майже повсюдно слабкіші у другому півріччі 2023 року, ніж у другому півріччі 2022 року».

Також Мінг-Чі Куо додає, що Apple анонсує нові iPhone у другому півріччі. Але цього буде недостатньо, щоб змінити ситуацію.

«Хоча поставки iPhone в IV кварталі 2022 року знизилися через закриття заводу Hon Hai в Чженчжоу в листопаді 2022 року, більшість планів із відвантаження компонентів не зазнали суттєвих змін в IV кварталі 2022 року», – зазначає аналітик.

За його словами, якщо попит на iPhone 15 не буде кращим за очікування ринку після запуску, більшість постачальників зіткнуться з проблемою зростання у другому півріччі 2023 року, оскільки попит на iPhone 15 нижчий, ніж на iPhone 14.

Очікується, що iPhone 15 отримає значні оновлення в усьому модельному ряді. Молодші моделі iPhone 15 і iPhone 15 Plus можуть отримати функцію Dynamic Island, яка була представлена в iPhone 14 Pro.

Тоді як iPhone 15 Pro Max, за чутками, отримає покращену систему камер, цього разу з перископічним об’єктивом, що значно розширить можливості наближення.

Раніше повідомлялося, що Apple має складнощі зі збиранням iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Проблема стосується виробництва екранів для телефонів.