YouTube тестує автоматичне створення анотацій до відео за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє TechCrunch.

Анотації почали з’являтися на сторінках перегляду та пошуку, але вони доступні лише для обмеженої кількості англомовних відео та глядачів.

Платформа пояснює, що створені штучним інтелектом анотації надають швидкий огляд відео, дозволяючи користувачеві вирішити, чи підходить воно йому.

«Хоча ми сподіваємося, що ці анотації є корисними і дають швидкий огляд того, про що йдеться у відео, вони не замінюють опис відео (який пишуть автори!)», – додали в YouTube.

На YouTube вже існують інструменти для створення відеорезюме на основі ШІ, зокрема Clipnote.ai, Skipit.ai та Scrivvy. Однак деякі творці YouTube кажуть, що ці інструменти не справляються зі своєю задачею, коли йдеться про довгі відео.

Нагадаємо, що YouTube посилює боротьбу з фан-каналами та оновила відповідну політику. Відповідно до нових вимог платформи, користувачі, які ведуть облікові записи шанувальників, муситимуть в назві чи описі каналу вказувати, що вони офіційно не представляють ту чи іншу людину.

Якщо фан-канал копіює загальний вигляд офіційного каналу, зокрема його фото профілю або фон, він може бути закритий. Відповідні вимоги почнуть діяти з 21 серпні.