Поліція Нового Орлеана використовує систему розпізнавання облич вже понад рік, але ця технологія не мала значного впливу на кризу насильницьких злочинів у місті, повідомляє Gizmodo.

За даними щоквартального огляду громадської безпеки Datalytics, із 1 жовтня 2022 року до 1 липня 2023 року тут не заарештували жодну особу, яку б ідентифікували за допомогою розпізнавання обличчя. Іншими словами: запис обличчя допоміг поліцейським зловити нуль шахраїв. Дані, що підтверджують цю невтішну оцінку, походять від самого Поліцейського Департаменту Нового Орлеана (NOPD).

Розпізнавання облич, яке використовує складні камери для сканування облич людей та порівняння їхніх характеристик із відомими кримінальними злочинцями, було визнано правоохоронними органами важливим інструментом для затримання жорстоких злочинців. Але залишаються питання щодо точності та ефективності цієї технології, а захисники приватності широко розкритикували цей інструмент за його негативний вплив на суспільство.

У 2020 році Новий Орлеан став одним із кількох міст, де місцева влада проголосувала за заборону використання системи розпізнавання облич поліцією. Це рішення було сприйнято як велика перемога захисників громадянських свобод.

Проте менш ніж за два роки заборона була скасована. Тоді міська рада проголосувала за дозвіл на обмежене використання технології, коли поліція розслідувала «злочини, пов’язані з насильством» або намагалася встановити особу зниклої безвісти людини.