Давно не заходив на сторінку тарифних планів Google One, сервісу який дозволяє збільшити кількість пам’яті для зберігання пошти, файлів та фото в сервісах Google, тож сьогодні з подивом дізнався, що максимальне сховище збільшилося до 30 ТБ.

Сервіс Google One дозволяє збільшити сховище в сервісах Google вже до 30 ТБ, 2 ТБ коштують 229 грн/місяць

Дякую нашому читачеві Anabel за згадку цього факту в коментарях. Адже підхід Google до формування тарифів для українських користувачів залишається дуже лояльним. Свого часу я підписався на тариф Google One, який надавав 100 ГБ за 45 грн, бо мені просто перестало вистачати безплатного місця в Gmail, а чистити пошту не хотілося.

В той час найбільшим та найдорожчим тарифним планом для Google One був 10 ТБ, набагато більше пам’яті для зберігання ніж доступно середньостатистичному користувачеві на його комп’ютері чи смартфоні. Тому здавалося, що це в принципі максимум, який оберуть собі нечисленні професійні користувачі. Втім, в Google не стали зупинятися, тож додали ще два тарифні плани на 20 та 30 ТБ. Їхня вартість складає 4 599 та 6 899 грн на місяць.

Сервіс Google One дозволяє збільшити сховище в сервісах Google вже до 30 ТБ, 2 ТБ коштують 229 грн/місяць

Користувачам які не претендують на максимальне сховище, але хочуть збільшити розмір пам’яті в сервісах Google може бути цікаво, що тарифний план на 2 ТБ коштує всього 229 грн/місяць, що трохи понад $6. Це доволі вигідно враховуючи, що цим обсягом можна поділитися з 5 людьми у своїй сімейній групі.

Сам по собі сервіс Google One, окрім збільшення пам’яті пропонує також додатковий бонус: користувачі отримують більше інструментів для редагування своїх знімків в Google Photos. Окрім того, в деяких країнах в Google One входить сервіс VPN від Google, але в Україні він поки не доступний.