Цей автомобіль чекали дуже довго – майже 15 років. Проте чи вартий новий позашляховик Toyota Land Cruiser Prado таких очікувань? Що він готовий запропонувати вже існуючим шанувальникам та новим покупцям? Зараз розкажу!

Декілька назв та кілька «облич»

Ми звикли говорити Toyota Land Cruiser Prado, але на деяких ринках це буде взагалі єдиний варіант позашляховика від Toyota, тому він буде просто називатись Toyota Land Cruiser. Хоча насправді більш важливий запис назви з кодом кузова – тобто Toyota Land Cruiser 250.

Число-позначення «250» дозволяє ідеально точно позиціювати новий Toyota Land Cruiser Prado: це наступне покоління відносно попередника Toyota Land Cruiser Prado з кодом 150; це на пів сходинки нижче відносно флагмана Toyota Land Cruiser 300. Ось і з розмірами також: довжина Toyota Land Cruiser Prado 250 складає 4,92 метра, колісна база налічує 2,85 метра. По кожному параметру новий позашляховик додав близько 6-8 см відносно попередника; але він менше 300-го.

А ще Toyota Land Cruiser Prado явно додав у стилі. Пласкі форми та прямі лінії, брутальність у вигляді, та навіть два варіанти дизайну – з прямокутними або круглими фарами.

Насправді новий Toyota Land Cruiser Prado дає натяки одразу на кілька автомобілів лінійки. Загальний дизайн Toyota Land Cruiser Prado 250 – це відголоски Toyota Land Cruiser 60 та 70 серій. А ось варіант з круглими фарами – це натяк на найперші Toyota BJ, хоча також у дизайні читається Toyota FJ Cruiser.

Цікаво, що жоден з вищезгаданих прикладів ніколи не мав позначення «кросовер». Це завжди були справжні позашляховики! Й новинка не зраджує…

Нова платформа, рамна конструкція, безліч двигунів

Автомобіль Toyota Land Cruiser Prado 250 побудований на основі платформи GA-F та має класичну рамну конструкцію – водночас, нова рама на 50% жорсткіша, ніж у попередника. Шасі загалом теж не змінилось: незалежна підвіска попереду, міст позаду. Хоча й важливих відмінностей вистачає – наприклад, новий рульовий механізм та передній стабілізатор SDM з можливістю відключення. Це зроблено для того, аби збільшити хід коліс на бездоріжжя.

Й загалом: новий Toyota Land Cruiser Prado 250 має бути добре готовим до подолання складних умов руху. Адже в арсеналі автомобіля – постійний повний привод, можливість блокування «центру», знижувальний ряд, система CRAWL CONTROL, кліренс 220 мм, кут в’їзду 30-31 градус, кут з’їзду 22 градуси…

А ще в арсеналі Toyota Land Cruiser Prado 250 – багато варіантів двигунів. Причому віднині для Prado недоступний варіант V6, в гамі залишились лише 4-циліндрові мотори. Однак вибрати точно буде з чого!

Щоправда, повний набір силових агрегатів залежить від ринку продажів. Так, в Європі основним двигуном має стати вже відомий 2,8-літровий турбодизель потужністю 204 к.с. у парі з 6- або 8-ступеневим «автоматом» в залежності від конкретної версії. В деяких країнах буде пропонуватись бензиновий 2,7-літровий атмосферний мотор (163 к.с.) або 2,4-літровий турбодвигун (281 к.с.) – причому перший з 6-ступеневийм «автоматом», другий з 8-ступеневим.

Нарешті, топовим варіантом стане гібрид i-FORCE MAX: це поєднання вищезгаданого 2,4-літрового турбодвигуна та електромотору. Загальна потужність має сягнути 330 к.с., ще й поєднанні з очікуваннями гарної паливної ощадливості.

Новий Toyota Land Cruiser Prado в салоні: великі дисплеї та 5- або 7-місць

Цікаво, що новий Toyota Land Cruiser Prado стане набагато більш сучасним не лише в конструкції та двигунах, але й в салоні. Наприклад, автомобіль отримає повністю цифрову панель приладів та 8- або навіть 12,3-дюймовий центральний сенсорний дисплей. При цьому всередині збережено безліч звичних фізичних кнопок та перемикачів – все так, як полюбляють покупці Toyota Land Cruiser Prado.

В максимальних комплектаціях автомобіль запропонує шкіряне оздоблення та вентиляцію сидінь, проєкцію даних перед очима водія, аудіо JBL, панорамний скляний дах. Також очікуються варіанти вибору салону: 5- або 7-місний.

Що сказати на фінал? Поки все виглядає так, що новий Toyota Land Cruiser Prado 250 може знову надовго стати бестселером серед великих позашляховиків. Чи вистачить сил на марафон тривалістю 10-15 років? Побачимо через 10-15 років.