Компанія AMD заявила про зниження доходів у II кварталі 2023 року на 18%. Проте, отриманий результат однаково перевершив очікування галузі. Про це пише CNBC.

Дохід компанії склав $5,36 млрд, хоча аналітики Refinitiv прогнозували цей показник на рівні $5,31 млрд. В III кварталі AMD прогнозує зростання доходу до $5,7 млрд. Водночас аналітики оцінюють показник на рівні $5,81 млрд.

Чистий прибуток компанії склав $27 млн, або 2 центи на акцію, порівняно з $447 млн, або 27 центів на акцію роком раніше. AMD виключає зі свого прибутку певні втрати від інвестицій та витрати, пов’язані з поглинаннями.

Процесорний бізнес AMD сповільнився в останні квартали, що відображає глибокий спад на світовому ринку ПК. Загальний дохід AMD знизився з $6,55 млрд рік тому, що стало вже другим кварталом падіння поспіль.

Але AMD є однією з небагатьох компаній, що виробляють висококласні графічні процесори (GPU), необхідні для штучного інтелекту, і аналітики стежать за тим, чи зможуть її серверні чипи відібрати частку ринку у головного конкурента Intel. За словами AMD, ШІ також може допомогти продажам чипів для ПК.

«У майбутньому ми розглядаємо ШІ як важливий фактор зростання попиту на ПК, оскільки Microsoft та інші великі постачальники програмного забезпечення включають генеративний ШІ в свої пропозиції», – сказала генеральна директорка компанії Ліза Су.

Нагадаємо, що AMD в I кварталі 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року зменшила дохід на 9%, до $5,35 млрд. Роком раніше цей показник сягав $5,89 млрд.