Apple порушила власне правило: Twitter офіційно змінив назву на X в App Store

У рамках ребрендингу Twitter офіційно змінив свою назву на X в App Store. Зміна відбулася після тижнів поступового перейменування сайту та інтерфейсу застосунку.

Втім, процес ребрендингу не обійшовся без труднощів. Twitter зіткнувся з перешкодами при зміні свого фактичного імені в App Store через обмеження Apple на назви додатків, що складаються лише з одного символу. Однак, як безпрецедентний крок, Apple зробила виняток для X Corp. Ілона Маска, дозволивши використовувати назву застосунку з однієї літери.

Разом зі зміною назви Twitter також замінив старий логотип з пташкою на новий логотип X та навіть слоган в App Store з «Let’s talk» («Давайте поговоримо») на «Blaze Your Glory!!!» («Розпалюй свою славу!!!»). Значення цього нового слогану не було роз’яснено.

Ребрендинг на Android не зіткнувся з такими ж перешкодами, і додаток змінив свою назву на X разом зі зміною логотипа раніше. Крім того, ще один застосунок, який використовував назву X, добровільно змінив свою назву, уточнивши, що він ніяк не пов’язаний з Twitter/X.

Ребрендинг також включає зміни в сервісі підписки, який зараз перебуває в процесі перейменування з Twitter Blue на X Blue, і розширення програми розподілу доходів від реклами між творцями контенту.

Суперечливим є те, що X без попередження і без компенсації первинному власникові перейняв собі акаунт @x – крок, який викликав критику під час ребрендингу соцмережі.