За словами джерел, які поспілкувалися з виданням VGC, набори для розробки консолі Nintendo наступного покоління вже знаходяться в руках ключових студій-партнерів, а її запуск запланований на другу половину 2024 року. Ось все, що наразі відомо про наступне покоління ігрової консолі від Nintendo.

Консоль заплановано до релізу на другу половину 2024 року. Компанія планує забезпечити достатню кількість запасів консолі на старті продажів, щоб уникнути дефіциту, який спостерігався з PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Деякі характеристики консолі Nintendo, на які вказують інсайдери:

  • Портативний режим: Консоль Nintendo наступного покоління матиме портативний режим, подібний до Nintendo Switch.
  • Екран: Два джерела припускають, що замість OLED-дисплея буде використано LCD-екран, щоб зменшити витрати, враховуючи збільшення обсягу пам’яті, необхідного для ігор.
  • Внутрішня пам’ять: Поточний Switch має 32 ГБ вбудованої пам’яті, але ігри наступного покоління PlayStation та Xbox часто перевищують 100 ГБ, втім поки що невідомо чи запропонує Nintendo більший об’єм пам’яті.
  • Фізичні ігри: Нова консоль буде приймати фізичні ігри через слот для картриджів.
  • Зворотна сумісність: Деталі щодо підтримки наявних ігор для Switch (як фізичних, так і цифрових) залишаються неясними.

Як зазначає токійський галузевий консультант, доктор Серкан Тото, запуск у 2024 році має сенс через прогнозоване двозначне падіння продажів апаратного та програмного забезпечення для Switch цього року. Очікується, що продажі консолей Nintendo впадуть на 16,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а ігор – на 15,9%. Новий пристрій у 2024 році може запобігти різкому зростанню цих втрат.

Крістофер Дрінг, керівник відділу ігор B2B компанії ReedPop вважає, що запуск 2024 року вписується в історичну тенденцію Nintendo, яка полягає в тому, що компанія випускає новинки в середині циклу, порівняно з PlayStation та Xbox. Завданням Nintendo буде переконати своїх більш сімейних «казуальних» шанувальників оновити систему.

Те, як Nintendo підійде до перенесення цифрових бібліотек ігор, облікового запису Nintendo та зворотної сумісності, може мати вирішальне значення для успішного старту нової консолі.